Preventia accidentelor la locul de munca

Articol publicat pe 30 Iulie 2019
Extinctoare

 Pagubele materiale sau victimele rezultate din accidente de munca sunt costisitoare si neplacute.

Echipa de profesionisti in domeniul sanatatii medicale din cadrul SSM Group iti recomanda 5 practici pe care atat angajatorii cat si angajatii le pot utiliza pentru a mentine un mediu de munca sigur si fara accidente.

1. Foloseste echipamente de securitate adecvate

Multe locuri de munca pun la dispozitia angajatilor manusi si ochelari de protectie. O masura in plus ar fi adaugarea de roti de siguranta la carucioarele de manipulare a materialelor pentru a manevra marfuri voluminoase sau grele. Aceste roti vor reduce sansele ca un angajat sa-si raneasca spatele, picioarele sau bratele, folosind tehnici de transport si ridicare necorespunzatoare.

2. Instruieste-ti angajatii conform unui plan de siguranta

Cu acest plan in vigoare, angajatii sunt educati si incurajati sa aiba un comportament prudent si sunt sustinuti in activitatea zilnica. Productivitatea va creste si costurile vor scadea atunci cand angajatii vor lucra odihniti, bine hraniti sanatosi.

3. Mentine un numar optim de angajati

Angajatii pot fi supusi stresului atunci cand angajatorul produceri schimbari bruste in ceea ce priveste numarul oamenilor dintr-o echipa. Munca acestora nu va fi afectata, insa, daca eventualele modificari se vor desfasura eficient si daca personalul instruit corespunzator este in numar suficient. O forta de munca supraincarcata va duce la accidente, deoarece concentrarea angajatilor se diminueaza si productivitatea lor scade.

4. Abtine-te de la masuri drastice

Masurile drastice sunt o modalitate de economisire pe termen scurt, dar pe termen lung, vor costa compania mai mult. Masurile drastice nu pot fi puse in aplicare atunci cand toate echipamentele sunt suprasolicitate si cand angajatii nu sunt instruiti in mod corespunzator.

5. Mentine zona de lucru organizata si curata

O zona de lucru dezorganizata se va dovedi nesigura. Haosul general poate provoca rani usoare sau grave (oase rupte, traumatisme ale capului etc)

Ti-a placut ? Spune-le si prietenilor
SSM Group
Interesati de lucrurile cu adevarat importante si cu o exeperienta de 11 ani in ceea ce priveste aplicarea prevederilor legale in domeniul protectiei muncii, cautam in permanenta ca serviciile noastre sa vina in sprijinul tau.
Intra in legatura cu noi
SSM Group Team S.R.L.
CUI RO33377938
Str. Voinicului Nr.11, Sector 3, Bucuresti
Telefon: +40 786 799 099
© Copyright SSM Group 2020. Toate drepturile rezervate.